Jönköping

Studiecenter Jönköping ligger bara ett par minuters gångväg från Resecentrum. Härifrån tar du dig enkelt med tåg och buss till stora delar av Småland, Västra Götaland och Östergötland. Studiecentret i Jönköping är en del av June folkhögskola och vi finns i gemensamma lokaler på Västra Storgatan 14. Lokalerna är nyrenoverade och fräscha och vi har tillgång till ett bra teologiskt bibliotek. På Junes övriga utbildningar går en spännande och internationell mix av människor och här finns många möjligheter till relationsbyggande.

Här kan du gå hela pastors- och ledarutbildningen inom Akademi för Ledarskap och Teologi. June Folkhögskola är utbildningsanordnare som ansvarar för studiemiljön, FL-kurserna och personalen.

Studenterna möts två dagar i veckan i Jönköping, för att följa undervisningen via videokonferens eller på plats, samt för bearbetning i studiegruppen. Två gånger per termin träffas alla studiecentren under tre dagar (ti-to) till gemensam undervisning i Örebro eller på någon kursgård.

I Jönköping har studiecentret sex bärarförsamlingar. Det är Korskyrkan, Kungsporten, Allianskyrkan i Jönköping, Bankeryds Missionsförsamling, Råslätts församlingsgemenskap samt Pingstförsamlingarna i Jönköping och Huskvarna.

Ulrik Josefsson är studiecentersamordnare, medan Martina Prosén, Lina Skoghäll och Bruno Frandell är studieledare på studiecentret.

 

© 2017 Akademi för Ledarskap och Teologi