Internationellt utbyte och nya samarbetsavtal

Internationellt utbyte och nya samarbetsavtal

ALT finns med i många olika sammanhang både nationellt och internationellt. Förra veckan bar det iväg för Tommy Wasserman till London där han undervisade onsdag och torsdag på London School of Theology. Under denna tid på året har inte studenterna på grundnivå börjat sin termin, de kommer först i oktober. Bara doktorander och personal var på plats denna gång.

Tommy höll först en föreläsning om ”What is Happening in New Textual Criticism?” på onsdagen, där han även berättade om sin nya bok, en introduktion till en ny metod (Coherence-Based Genealogical Method) som används för att rekonstruera Nya Testamentets text. Därefter var det en lunch med doktorander och handledare med samtal och utbyte av erfarenheter kring handledning.

På eftermiddagen presenterade Tommy sin forskning i forskarseminariet om kvinnor som vittnen i judisk kontext – en bakgrund till ett större projekt han håller på med om The Testimony of Women in the Gospel of John, som är tänkt att mynna ut i en bok så småningom. Där var ett dussin deltagare inklusive någon doktorand som skypade in från annan stad.

Under torsdagen har det varit möte med en doktorand som håller på med en text i Efesierbrevet, möte med utbildningsledaren Graham Twelftree som liksom Tommy är ansvarig för samarbetsavtal mellan skolor.

Från torsdagen till lördagen deltog både Tommy och Graham Twelftree på British New Testament Conference vid St Mary’s University i Twickenham. Tommy satt med i en panel för att diskutera den nya utgåvan som kommit av Apostlagärningarnas grekiska text. Han träffade också sin doktorand Ryan Smith för att diskutera dennes avhandlingsarbete. Ryan är doktorand vid just St Mary’s och Tommy är extern handledare.Twelftree är också professor i Nya Testamentet och kommer skriva ett kapitel i den bok om helande och exorcism som Tommy, tillsammans med Mikael Tellbe och Ludvig Svensson (båda lärare på ALT) redigerar.

Under senaste åren har tre studenter från ÖTH gjort utbytesperioder på London School of Theology och de har alla trivts väldigt bra. Nu kommer snart ett nytt samarbetsavtal vara på plats. 

 

Comments are closed.