En festival med Bibeln i centrum

En festival med Bibeln i centrum

”DEN STORA BERÄTTELSEN”

Helgen 5-6 oktober genomfördes Bibelfestivalen på ALTs campus – Örebro Teologiska Högskola. Det blev en festlig tillställning med drygt 200 besökare och där Bibeln var i centrum. Som start på festivalen fick ett hundratal bibelskoleelever undervisning av lärare på ALT innan övriga festivaldeltagare anslöt. Mikael Tellbe, lärare på ALT, och Lina Skoghäll samordnare på ALT i Jönköping, var några av de medverkande. Utifrån festivalens tema, Den stora berättelsen, skickade de under lördagens storsamling med besökarna att den stora berättelsen är allas berättelse, den ger mening, den ger identitet och den ger livskarta. För att göra festivalen fulländad erbjöds det utöver storsamlingar även seminarier, teotalks, workshops, konserter och improvisationsteater. Festivalen avslutades med en gemensam gudstjänst i Brickebergskyrkan på lördagkvällen.

Medverkande under helgen var:

Lina Skoghäll, Olof Edsinger, Mikael Tellbe, Olof Brandt, Ellen Vingren, Moni Höglund, Henrik Steen, Åsa Molin, Jacob Rudenstrand, Anna Enberg, Fredrik Wenell, Emil Jonzon, Ludvig Svensson, Krister Pettersson, Mia Axinge, Leila Höglind, Anders Blåberg, Sara Torstensson, Erica Moll, Christian Alderblad, David Willgren, Omid Pashbak, Felicia Ferreira, Rebecka Werner, Tony Larsdal, Theodor Lindh, Lars Johansson, Anna Forsström, Christian Svahn, Johannes Roswall, Tommy Wasserman och många fler.

Arrangörer: Akademi för ledarskap och teologi, Svenska evangeliska alliansen, Svenska bibelsällskapet, Folkbibeln, Svenska kyrkan, frikyrkor i Örebro, Bilda och Sensus.

För fler bilder från festivalen kolla in Facebookeventet.

 

Comments are closed.