Fördjupa dig i Bibelns språk – läs hebreiska på distans

Fördjupa dig i Bibelns språk – läs hebreiska på distans

Har du någon gång brottats med någon bibelvers som verkar obegriplig? Du kanske har tittat i några olika översättningar, men blivit än mer förvirrad. De säger ju olika saker? Vad står det egentligen? På ALT vill vi hålla Bibeln högt, och utrusta dig som student med goda verktyg för att komma åt vad grundtexten säger. Skriven i en annan tid, i en kultur olik vår och på språk som inte liknar svenskan kan Bibelns grundtexter ibland vara svårtillgängliga, men vad kan då vara bättre än att tillsammans med kunniga lärare börja kika in i denna värld?

På ALT erbjuder vi sedan 2018 möjlighet att läsa en introduktionskurs till hebreiska på distans (BV205D, 7,5hp). Tyngdpunkten i kursen ligger på att lära sig grunderna i det hebreiska språkets uppbyggnad, skaffa sig ett ordförråd och förstå den problematik som ligger i att översätta uråldriga hebreiska texter till modern svenska.

Kursen är upplagd med en fysisk träff i Örebro under någon av kursens första veckor, och sedan följer 3–4 föreläsningar över ALT:s videokonferens där du kopplar upp dig via din dator samt några frivilliga seminarier, också de genom videokonferens. Målet är att du ska få träna sin förmåga att läsa, skriva och, i mycket begränsad omfattning, tala hebreiska.

Kursen går i det första blocket på hösten, och förkunskapskrav är minst 30hp teologi/religionsvetenskap.

Kurslärare är David Willgren och Lennart Boström

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Comments are closed.