Priscilla om att studera teologi

Priscilla om att studera teologi

Priscilla G. Mall är en av våra studenter på det teologiska programmet. Nedan får vi ta del av hennes tankar om teologi och hur hon upplever studietiden. 

Hej! Jag heter Priscilla G. Mall och läser mitt andra år på ALTs teologiska program på Campus Örebro. Jag har föräldrar ifrån Indien, så jag har tagit full nytta av mina gener som en helt klart passionerad matälskare! Intressen? Förutom träning så har jag genom åren haft ett stort intresse för piano, dans, lite fotboll och böcker.

 Sedan några år tillbaka har jag haft en längtan till att läsa teologi och lära känna Bibeln på ett djupare plan. Men jag ville även få en fördjupad kunskap om människans historia, en bättre klarhet om meningen med livet och få min fråga om vem Gud verkligen är besvarad. Oavsett om man kommer från en kristen bakgrund eller inte så tycker jag att det är värt att läsa teologi. För teologin handlar inte bara om vem Gud är, utan den besvarar även de stora frågorna vi brottas med i samhället idag: om vilka vi är och om vår historia.

I dagens samhälle blir vi ständigt uppdaterade och inmatade med all möjlig information och reklam. Under min tid som student har jag blivit utmanad i att söka och reflektera över det som står i Bibeln, och jag har även fått utrymme till att tänka och reflektera över vad för slags samhälle vi lever i och vad för slags samhälle vi vill leva i.

Det jag uppskattar med att läsa teologi på ÖTH är att jag får möjlighet att växa i en varm och uppmuntrande miljö, att jag har stöttande lärare samt att jag får dela en god gemenskap.

Jag har sedan tidigare en utbildning i media och kommunikation och tänker att jag kan komplettera denna utbildning med min teologiska utbildning. I media och kommunikationsbranchen handlar det väldigt mycket om att kunna förmedla en viss information på rätt sätt. Att veta hur jag ska förmedla god teologi på rätt sätt känner jag är väldigt viktigt för mig.

 

Comments are closed.