Historisk underskrift

Historisk underskrift

Mikael Tellbe, Örebro teologiska högskolas studierektor, har nu skrivit under intyg till masterexamen för två studenter som nu är klara med sin utbildning vid ALT. Det var ett historiskt ögonblick för skolan som fick sin masterexamen i maj 2019. 

Skolans masterprogram bedrivs på hel- eller halvfart med två olika profiler: bibelvetenskap eller historisk-systematisk teologi. I programmet ges även tematiska kurser i hermeneutik, kristologi och pneumatologi i unik samverkan mellan de två profilerna. Utbildningen är nu inne på sitt andra år med totalt ett tjugotal inskrivna studenter. 

Vill du gå en masterutbildning? 1 mars kan du söka in till masterprogrammet som startar hösten 2021. Vi erbjuder även fristående kurser. Nu kan du söka kurserna "Systematisk teologi i en global kristenhet" och "Tidiga kristna texter i Rom", dessa går på halvtid med start vecka 9. Sista ansökningsdag är 15 februari. Läs mer här

Uppdaterades senast 2020-12-18 

 

Comments are closed.