Undrar om Gud… – Barnteologidag 27 oktober

Undrar om Gud… – Barnteologidag 27 oktober

En teologidag utifrån barns frågor om Gud, det goda och det onda. Den 27 oktober kl 9-12 på ALT Campus Örebro och digitalt.

Barn och unga hör om krig och ondska i världen. Men ser och möter också det ondas uttryck på andra och nära sätt. Var finns Gud i det som händer? Och vad betyder det när vi säger att Gud är god? Tenderar bilden av Gud oftare bli mesigt ”snäll”, snarare än någon som agerar kraftfullt mot det onda? Hur förstår, förklarar och delar vi frågorna om Gud, det goda och det onda med barn idag?

Ta del av en spännande och viktig teologidag med utgångspunkt från barns frågor. För pastorer, anställda och ideella ledare i församling, studenter på ALT och andra som möter och reflekterar kring barn, tro och undervisning i församlingen. Möter och jobbar du med barn ca 9-15 år kommer dagen passa extra bra.

Talare för dagen:
Joseph Sverker är lärare i Systematisk teologi och Kyrkohistoria på Enskilda Högskolan Stockholm. Han är aktuell med boken ”Undrar om Gud” (Libris) en systematisk teologi för barn utifrån deras egna frågor om Gud, Jesus, Bibeln, tro, kyrkan, livet, kunskap, vetenskap, apor och dinosaurier.

Maria Furusand är studieledare på ALT i Stockholm. Hon har lång erfarenhet som pastor bland barn och unga, senast i Folkungakyrkan Stockholm. Hon har också forskat om barn och kristen tro.

Jakob Svensson är studieledare på ALT i Jönköping och pastor i Centrumförsamlingen Forserum. På ALT undervisar han om
barn och unga.

Dagens upplägg

09.00 Välkommen och intro

09.10 Våga tala om svåra frågor. Maria Furusand

09.20 Vad är det barn undrar över när det gäller det goda och det onda?

Undrar om Gud… och det onda. Joseph Sverker

10.00 Fikapaus

10.30 Undrar om Gud… och det goda. Joseph Sverker

11.00 Tid för reflektion

11.15 En Gud i fickan… eller så mycket mer? Jakob Svensson

11.30 Hur handskas vi med svåra bibeltexter? Hoppa över, omtolka eller ta sig an?
Maria Furusand och Jakob Svensson

11.45 Avlutning. Resurstips och erbjudanden!

12.00 Slut

Du kan delta på olika sätt!

  • På plats på ALT Campus Örebro (Brickebergskyrkan) Ta tillfället att vara med fysiskt tillsammans med andra. Fika finns att köpa på plats.
  • Vid ALT:s studiecenter Välkommen att ta del av dagen tillsammans med våra studenter. Du som är student deltar från ditt studiecenter.
  • Hemifrån Se tillsammans som grupp i församlingen eller delta enskilt. Länk skickas ut via Studieförbundet Bilda. 

Anmäl dig!

Mer info hittar du på www.bilda.nu/barnteologi2022. Här gör du också din anmälan, senast 17 oktober. Det kostar inget att delta. Obs! ALT-studenter behöver inte anmäla sig och kan delta via sitt studiecenter.

Dagen arrangeras av: ALT, EFK, Pingst Ung, SAU, Bilda och Libris

 

Comments are closed.