Vi söker en ny rektor

Vi söker en ny rektor

Akademi för Ledarskap och Teologi söker ny rektor

Akademi för Ledarskap och Teologi (ALT) är en ideell förening vars kärnverksamhet är att bedriva teologisk ledarutbildning med inriktning på tjänst som pastor, församlingsledare och missionsarbetare. Den ideella föreningen ALT bildades 2017 av de tre medlemsorganisationerna Pingst fria församlingar i samverkan, Evangeliska Frikyrkan och Svenska Alliansmissionen. ALT har studenter och personal på campus i Örebro samt på fem studiecenter placerade i Göteborg, Jönköping, Malmö, Stockholm och Umeå. Ett gediget arbete har gjorts för att bygga en stabil organisation med synergieffekter mellan högskola, folkhögskolor och utbildningsförsamlingar. Vi söker nu dig som vill leda ALT vidare!

Om rektorstjänsten

Rektor har under styrelsen det övergripande ansvaret för ALT:s verksamhet inklusive samverkan med folkhögskolor och relationer med föreningens medlemsorganisationer. Som rektor behöver du kunna röra dig i skärningspunkten mellan församling, högskola och folkhögskola. Det är viktigt att bygga förtroendefulla relationer i alla tre sfärer med god förankring i ALT:s profil och värdegrund.

Rektor behöver ha gedigen erfarenhet av ledarskap och gärna erfarenhet av att leda komplexa organisationer. Det innebär god förmåga att driva processer och förändringsarbete. Som ledare är du prestigelös och har förmåga att prioritera och fatta beslut. Rektor leder och arbetar i nära samarbete med övriga ledningsfunktioner.

ALT har ett kompetent och engagerat kollegium. Rektors ledarskap behöver ta tillvara organisationens alla medarbetare och skapa möjligheter för fortsatt utveckling. En av rektors viktigaste uppgifter är att bygga en god kultur som möjliggör en väl fungerande organisation, en stark utbildningsverksamhet och en attraktiv studiemiljö för studenter.

Rektor har under styrelsen ansvar för att högskolan inom ALT bibehåller hög kvalitet och fortsätter att utvecklas enligt beslut och direktiv av medlemsorganisationer, regering och myndigheter. Tjänsten kräver att rektor har doktorsexamen, gärna inom området teologi, och god förmåga till analys och helhetssyn samt god kommunikativ förmåga i både tal och skrift. Erfarenhet av internationellt arbete samt internationella kontakter är meriterande.

Vi söker nu dig som med stort engagemang vill leda ALT vidare i enlighet med medlemsorganisationernas och myndigheters direktiv för att skapa bästa möjliga utbildning för pastorer, församlingsledare och missionsarbetare.

Om anställningen

Tillsvidareanställning på heltid med förordnande som rektor. Tjänstens huvudsakliga placering är Örebro. Viss möjlighet till individuell anpassning av tjänsten finns. Del av tjänst kan bestå av forskning och/eller undervisning.

Tillträde sommaren 2023 eller enligt överenskommelse.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökan

Skicka din ansökan med CV och personligt brev till rekrytering@altutbildning.se senast den 15 december. Urval sker löpande.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.

Kontakt

Per Eriksson, styrelseordförande, tel.nr. 070 – 824 71 06
Charlotte Arenander, administrativ chef ALT, tel.nr. 070 – 315 20 03

Övriga personer i rekryteringsgruppen som representerar ALT:s medlemsorganisationer:
Ingemar Forss, missionsdirektor Evangeliska Frikyrkan, tel.nr. 070 – 981 55 10
Johannes Magnusson, verksamhetsledare Pingst utbildning, tel.nr. 070 – 799 27 20
Ulf Häggqvist, missionsledare Svenska Alliansmissionen, tel.nr. 073 – 381 49 00