SC Jönköping

Studiecenter Jönköping

Bor du i Jönköping och vill plugga teologi? Studiecenter Jönköping ligger i Pingstkyrkans lokaler vid Västra torget, bara några minuters gångväg från Resecentrum. Studiemiljön ligger mitt i en levande församling med ett dagöppet kafé, flera språkklasser för nysvenskar och en mängd av människor och aktiviteter. ALTs lokaler ligger samlat i en avgränsad del av byggnaden med rum för föreläsning, seminarier och ett kursbibliotek. Fika och lunch finns i församlingens kafé där studenterna även kan värma egen mat. Studiecentret i Jönköping är en del av June folkhögskola som ligger några kvarter bort. Där finns förutom övriga kurser och skoladministration även ALTs teologiska bibliotek.

Här kan du gå hela pastors- och ledarutbildningen inom Akademi för Ledarskap och Teologi. June Folkhögskola är utbildningsanordnare som ansvarar för studiemiljön, FL-kurserna och personalen.

Studenterna möts två dagar i veckan i Jönköping, för att följa undervisningen via videokonferens eller på plats, samt för bearbetning i studiegruppen. Två gånger per termin träffas alla studiecentren under tre dagar (ti-to) till gemensam undervisning i Örebro eller på någon kursgård.

I Jönköping har studiecentret sex bärarförsamlingar. Det är Korskyrkan, Kungsporten, Allianskyrkan i Jönköping, Bankeryds Missionsförsamling, Råslätts församlingsgemenskap samt Pingstförsamlingarna i Jönköping och Huskvarna.

Lina Skoghäll är studiecentersamordnare och Bruno Frandell, Jakob Svensson och Linda Andreasson är studieledare på centret. Kristin Borneling är kursansvarig dör DIOS. Välkommen att läsa teologi vid ALTs studiecenter i Jönköping!

Lina Skoghäll
Samordnare
0762-17 50 74
Bruno Frandell
Studieledare
0763-13 72 00
Jakob Svensson
Studieledare
0709-50 45 94
Linda Andreasson
Studieledare
Kristin Borneling
Kursansvarig DIOS
036-12 00 79