SC Stockholm

Studiecenter Stockholm

Bor du i Stockholm och vill plugga teologi? Studiecentret i Stockholm finns på Rörstrands slott i Vasastan, Rörstrandsgatan 5. Här kan du gå hela pastors- och ledarutbildningen inom Akademi för Ledarskap och Teologi. Kaggeholms Folkhögskola är utbildningsanordnare som ansvarar för studiemiljön, FL-kurserna och personalen.

Studenterna möts två dagar i veckan i Stockholm, för att följa undervisningen via videokonferens eller på plats, samt för bearbetning i studiegruppen. Två gånger per termin träffas alla studiecentren under tre dagar (ti-to) till gemensam undervisning i Örebro eller på någon kursgård.

Studiecentret i Stockholm har åtta bärarförsamlingar. Det är Pingstförsamlingen och Korskyrkan i Uppsala, Filadelfiaförsamlingen, Folkungakyrkan, och Korskyrkan i Stockholm, Pingstförsamlingarna i Sollentuna och Botkyrka, samt Skarpnäckskyrkan.

Kristine Arapovic Lindetorp är studiecentersamordnare och Lena-Maria Doss samt Samuel Jonsson är studieledare på centret. Välkommen att läsa teologi vid ALTs studiecenter i Stockholm!

Kristine Arapovic Lindetorp
Samordnare
0736-28 73 51
Lena-Maria Doss
Studieledare
0705-85 81 89
Samuel Jonsson
Studieledare