Ansökan och behörighet

ALT:s Lördagskurser anordnas i samverkan med sex folkhögskolor. När du skickar in din ansökan via formuläret ansöker du samtidigt till samverkande folkhögskola. Läs mer om samverkan med folkhögskolor här.

Ansökan till vårens kurser är nu stängd.

Behörighet för ansökan

ALT:s Lördagskurser är folkhögskolekurser som läses kopplat till en av folkhögskolorna i ALT:s nätverk. Det finns även möjlighet att examinera för högskolepoäng vid Örebro teologiska högskola (ÖTH).

För dig som läser lördagskurs inom folkhögskolan krävs ingen specifik behörighet, men du laddar upp dina betyg från avslutade utbildningar i samband med ansökan.

För dig som vill ha möjlighet att examinera en kurs för högskolepoäng vid ÖTH krävs grundläggande behörighet för högskolestudier, samt Historia 1b/1a1+1a2 och Samhällskunskap 1b/1a1+1a2 eller Historia A och Samhällskunskap A2.

Så här ansöker du

 1. Gå till ansökningssidan (länk öppnas i en ny flik).
 2. Klicka på Logga in uppe i högra hörnet och välj att skapa ett konto.
 3. Klicka på Ny ansökan.
 4. Välj Kurser för att söka fristående kurser och Kurspaket för att söka ett program.
 5. Leta upp den kurs du vill söka – du kan skriva in kursnamnet i sökrutan.
 6. Klicka på kundvagnen vid önskad kurs.
 7. Gå längst upp på sidan och välj Fortsätt i rutan Mitt kursval (här har du även möjlighet att ta bort valda kurser som blivit fel).
 8. Välj Fortsätt.
 9. Här fyller du i dina personuppgifter. Fyll i alla fält. Ange adress där du är folkbokförd.
  OBS! Se till så att du skriver rätt e-postadress eftersom bekräftelsen på att ansökan kommit in skickas till den adress du anger här.
 10. Välj Spara & fortsätt.
 11. Frågor angående Komvux och språkutbildning är ej relevanta för denna ansökan men behöver ändå besvaras för att komma vidare.
 12. Ladda här upp dina gymnasiebetyg – övriga dokument som krävs för din ansökan laddar du upp på Min sida.
 13. Fyll i stegen som följer – sidan är under uppbyggnad och frågorna behöver i nuläget besvaras för att kunna gå vidare med din ansökan. Detta är dock ingen info som är avgörande för din ansökan.
 14. Välj Skicka ansökan.

Vi ser fram emot din ansökan!

Har du letat runt på hemsidan utan att hitta den information du söker? Kontakta studievägledare.