Internationellt

I en globaliserad värld där människor rör sig över geografiska, språkliga och kulturella gränser mer än någonsin tidigare är internationalisering och kulturell förståelse snudd på ett måste – oavsett om du befinner dig i Sverige eller på andra sidan jordklotet. I våra sammanhang är det inget nytt att röra sig över gränserna, det ligger snarare i kyrkans DNA. Församlingsrörelsernas långa erfarenhet av internationellt missionsarbete och relationer med kyrkor och teologiska institutioner ut över världen ger både erfarenhet av och möjligheter till möten med andra kulturer och sammanhang.

På ALT erbjuder vi möjligheten att studera utomlands – via Erasmusutbyten eller kortare utbyten som man ordnar på egen hand. Vi har också PROMIS – en förberedande utbildning för dig som förbereder dig för internationell missionärstjänst eller som vill jobba interkulturellt i Sverige. De studenter som går pastors- och ledarprogrammet har möjlighet att välja en interkulturell profil, som till stor del samläses med PROMIS.

Vi tror Guds folk ska vara ett folk av alla stammar, länder och språk och att vi, med alla våra olikheter, ska kunna leva i inbördes kärlek till varandra och berikas av varann. Det är en mycket god motivation för internationalisering och interkulturell förståelse.