SC Jönköping

Studiecenter Jönköping

Bor du i Jönköping och vill plugga teologi? Studiecenter Jönköping ligger i Pingstkyrkans lokaler vid Västra torget, bara några minuters gångväg från Resecentrum. Studiemiljön ligger mitt i en levande församling med ett dagöppet kafé, flera språkklasser för nysvenskar och en mängd av människor och aktiviteter. ALT:s lokaler ligger samlat i en avgränsad del av byggnaden med rum för föreläsning, seminarier och ett bibliotek. Fika och lunch finns i församlingens kafé där studenterna även kan värma egen mat. Studiecentret i Jönköping är en del av June folkhögskola och Mullsjö folkhögskola.

Här kan du gå hela pastors- och ledarutbildningen inom Akademi för Ledarskap och Teologi. Folkhögskolorna är utbildningsanordnare och ansvarar för studiemiljön, FL-kurserna och personalen.

Studenterna möts två dagar i veckan i Jönköping, för att följa undervisningen via videokonferens eller på plats, samt för bearbetning i studiegruppen. Två gånger per termin träffas alla studiecentren under tre dagar (ti-to) till gemensam undervisning i Örebro eller på någon kursgård.

I Jönköping har studiecentret sex bärarförsamlingar. Det är Korskyrkan, Kungsporten, Allianskyrkan i Jönköping, Bankeryds Missionsförsamling, Råslätts församlingsgemenskap samt Pingstförsamlingarna i Jönköping och Huskvarna.

Lina Skoghäll är studiecentersamordnare samt studieledare och Jakob Svensson, Linda Andreasson och Samuel Jonsson är studieledare på centret. Välkommen att läsa teologi vid ALT:s studiecenter i Jönköping!

Lina Skoghäll
Samordnare och studieledare
0762-17 50 74
Jakob Svensson
Studieledare
0709-50 45 94
Linda Andreasson
Studieledare
Samuel Jonsson
Studieledare ämneskurser