Welcome to VIXA WordPress Theme

TAKE YOUR BUSINESS TO NEXT LEVELS

teologi pastor präst

Talare från världens alla hörn i masterkurs

30 mars 2021

I masterkursen Systematisk teologi i en global kristenhet som genomförs nu under våren får studenterna ta del av många spännande föreläsningar. För ett par veckor sedan var det en av Afrikas viktigaste teologer som höll i undervisningen, J. Kwabena Asamoah-Gyadu från Ghana, och i dag var det den indiske teologen Wessly Lukose (bilden).

– Den som lyssnar till globala teologiska röster berikas och utmanas av att höra ’om Guds väldiga gärningar’ från kontexter och erfarenheter som skiljer sig från vad många i Sverige är vana vid, säger Mikael Stenhammar, lärare i systematisk teologi på ALT.

Det här är en av två fristående kurser inom masterprogrammet som ALT ger den här våren. Med en rad ledande internationella teologer ger kursen deltagarna redskap och perspektiv för att bedriva teologisk reflektion som står i dialog med globala teologier.

– Rösterna påminner oss om att aldrig tro att världen är precis sådan som jag ser den, vilket sporrar teologisk fördjupning och manar till ödmjukhet, säger Mikael Stenhammar.

Kursen är ett steg av många för ALT i arbetet mot att mer och mer internationalisera sina utbildningar.