Ansökan och behörighet

För att en kurs ska genomföras på en ort krävs minst fem deltagare. Vid inställd kurs på din ort får du möjlighet att läsa kursen vid något av våra andra studiecenter.

Vem kan läsa ALTs lördagskurser?

ALTs lördagskurser är folkhögskolekurser som läses kopplat till en av folkhögskolorna i ALTs nätverk. För vissa av kurserna finns även möjlighet att examinera kursen för högskolepoäng vid Örebro teologiska högskola (ÖTH). För dig som läser lördagskurs inom folkhögskolan krävs ingen specifik behörighet. Du laddar upp dina betyg från avslutade utbildningar i samband med ansökan. För dig som vill ha möjlighet att examinera en kurs för högskolepoäng vid ÖTH krävs grundläggande behörighet för högskolestudier, samt Historia 1b/1a1+1a2 och Samhällskunskap 1b/1a1+1a2 eller Historia A och Samhällskunskap A2.

Kursavgift

Kursavgifterna för ALTs lördagskurser faktureras av den folkhögskola deltagaren läser vid. LK42 Kursavgiften är 700 kr per deltagare i LK42 Nya testamentets böcker och budskap. I avgiften ingår fika, lunch och tillgång till kopiator under de fyra lördagarna. Utöver detta tillkommer utgifter för kurslitteratur. LK52 Kursavgiften är 1100 kr per deltagare i LK52 Hållbart ledarskap i församlingen. I avgiften ingår fika, lunch och tillgång till kopiator under de fyra lördagarna. I kostnaden ingår även ett personlighetstest som är en del av kursförloppet. Utöver detta tillkommer utgifter för kurslitteratur.

Ansökan

>>ANSÖK HÄR<<

Frågor? Kontakta studievägledare. Problem? Kontakta info@altutbildning.se. Sista ansökningsdag för vårens kurser är den 31 december.