Campuskurser

Kurser våren 2023

Campuskurser ges på Campus Örebro och kan läsas både fristående och inom ramen för något av våra program. Om du vill läsa vid något av våra andra studiecenter (Malmö, Jönköping, Göteborg, Stockholm, Umeå) kan du läsa mer om våra Onsdagskurser. För ett fullständigt kursutbud, se här.

Kursutbud

Block HT1 v. 35–44

LUKASEVANGELIET, SPRÅKLIG

Grundnivå 2

BV213C, TISDAG/ONSDAG

Block HT2 v. 45–02

GAMLA TESTAMENTET, BASKURS

Grundnivå

BV101C, TISDAG/ONSDAG

Kursen ger primärt en översikt över Gamla testamentets böcker med fokus på innehåll, tillkomst och teologi.


LUKASEVANGELIET, ICKE-SPRÅKLIG

Grundnivå 2

BV223C, TISDAG/ONSDAG

 


VÄRLDSRELIGIONERNA, BASKURS

Grundnivå 

RR106C, ONSDAG/FREDAG

Föreläsningar om grundläggande religionsvetenskapliga perspektiv, huvuddrag i de stora världsreligionerna samt moderna religionsbildningar och alternativ andlighet.


KYRKOHISTORIA, BASKURS

Grundnivå

KM102C, ONSDAG/FREDAG

Kursen innehåller följande huvudmoment: 1) Översikt av den kristna kyrkans historia i relation till den allmänna historien och i ett globalt perspektiv, samt 2) Kyrkokunskap med särskild hänsyn till kyrkor och samfund verksamma i Sverige idag.


 

 


BIBELTEOLOGI 2

Grundnivå 2

BV268C, FREDAG

Kursen utgör en fördjupning av de olika moment som ingått i kursen BV103 Bibelteologi 1. Särskilt ges möjlighet att bearbeta de enskilda bibelförfattarnas bidrag till bibelteologin samt att bearbeta bibelteologins metodfrågor.


 

Avgift

Kursavgiften är 500 kr per kurs (300 kr för halvtidsstuderande) och faktureras av ALT. Deltagande under ALT:s gemensamma dagar uppmuntras men är frivilligt för studenter som läser Campuskurser. Mat och fika ingår därför inte i kursavgiften utan kan köpas till självkostnadspris på plats för de som väljer att delta.

Ansökan

Ansökan till hösten 2023 är nu stängd.

Behörighetskrav

För att vara behörig till teologiska studier på grundnivå krävs grundläggande behörighet för högskolestudier, samt Historia 1b och Samhällskunskap 1b (eller motsvarande kurser). Därtill kan fristående kurser ha specifika behörighetskrav. Detta framgår av respektive kursplan.

Om du saknar formell behörighet kan du göra särskild ansökan om prövning av reell kompetens, det vill säga andra meriter som eventuellt kan visa på förutsättningar att klara av utbildningen. Det går också att ansöka om undantag. För ansökan om prövning av reell kompetens eller att undantag görs använder du denna blankett – Ansökan om undantag från behörighetskrav.

Så här ansöker du

  1. Gå till ANSÖKNINGSSIDAN (länk öppnas i en ny flik).
  2. Klicka på Logga in uppe i högra hörnet och välj att skapa ett konto.
  3. Klicka på Ny ansökan.
  4. Välj Kurser för att söka fristående kurser och Kurspaket för att söka ett program.
  5. Leta upp den kurs du vill söka – du kan skriva in kursnamnet i sökrutan.
  6. Klicka på kundvagnen vid önskad kurs.
  7. Gå längst upp på sidan och välj Fortsätt i rutan Mitt kursval (här har du även möjlighet att ta bort valda kurser som blivit fel).
  8. Välj Fortsätt.
  9. Här fyller du i dina personuppgifter. Fyll i alla fält. Ange adress där du är folkbokförd.
    OBS! Se till så att du skriver rätt e-postadress eftersom bekräftelsen på att ansökan kommit in skickas till den adress du anger här.
  10. Välj Spara & fortsätt.
  11. Frågor angående Komvux och språkutbildning är ej relevanta för denna ansökan men behöver ändå besvaras för att komma vidare.
  12. Ladda här upp dina gymnasiebetyg – ev. intyg från annan utbildning laddar du upp på Min sida. 
  13. Fyll i stegen som följer – sidan är under uppbyggnad och frågorna behöver i nuläget besvaras för att kunna gå vidare med din ansökan. Detta är dock ingen info som är avgörande för din ansökan.
  14. Välj Skicka ansökan.

Vi ser fram emot din ansökan!

När du fått beslut via mail om att du blivit antagen vet du att vi kan erbjuda dig en plats.