Studiecenter Stockholm

Studiecenter Stockholm
Karta över Stockholm där studiecentret ligger

Vill du läsa teologi på ett studiecenter med storstadspuls utanför fönstret? ALT:s studiecenter i Stockholm ligger i Vasastan, på Kaggeholms folkhögskola (Rörstrandsgatan 5). Här kan du läsa hela Pastors- och ledarprogrammet, DIOS, PROMIS, Lördagskurser, flera fristående högskolekurser på grundnivå, samt uppdragsutbildningen i mentorskap.

Vi har ett nära och gott samarbete med lokala församlingar i såväl innerstaden som i förorterna. Under utbildningen får våra studenter ta del av undervisning och mentorsskap från pastorer och ledare i dessa församlingar, vilket ger utbildningen god kvalitet och träning i att leda församling i en storstadsregion.

Studiecentret i Stockholm har sju bärarförsamlingar. Det är  Pingstkyrkan och Korskyrkan i Uppsala, FiladelfiaförsamlingenFolkungakyrkan, och Korskyrkan i Stockholm, samt Botkyrka Pingst och Skarpnäckskyrkan.

På SC Stockholm möter du Maria Furusand (studiecentersamordnare och studieledare), Lena-Maria Doss och Emanuel Alenklint (studieledare).

Välkommen att läsa teologi vid ALT:s studiecenter i Stockholm!

Anordnande folkhögskola

Studiecentret i Stockholm är en del av Kaggeholms folkhögskola som har ansvar för studiemiljö och personal. Folkhögskolan är även anordnare av FL-kurser i Pastors- och ledarprogrammet, DIOS och PROMIS samt anordnare av Lördagskurser.