Campus Örebro

Campus Örebro
Bild som visar en karta med platsen för ALT Campus Örebro

Bor du i Örebro och vill läsa teologi? På Campus Örebro (Åstadalsvägen 2) kan du ta del av hela vårt kurs- och programutbud, inklusive det fyraåriga Pastors- och ledarprogrammetteologiska program, fristående kurser eller DIOS och PROMIS. Här finns ett fantastiskt teologiskt bibliotek med drygt 50.000 volymer, rymliga lokaler och närhet till undervisande personal. Örebro Universitet finns på ett stenkasts avstånd, liksom Evangeliska frikyrkans Sverigekontor. Det är lätt att ta sig hit med buss från Resecentrum.

Fem församlingar i Örebro med omnejd är engagerade som bärarförsamlingar: Pingstkyrkan Örebro, Församlingen Mötesplatsen, Filadelfiakyrkan, Pingstkyrkan Kumla och Immanuelskyrkan. Utöver dessa finns också en rad andra utbildningsförsamlingar. Dessa församlingar tar emot studenter som läser Pastors- och ledarprogrammet, DIOS eller PROMIS och ger dem möjlighet att ledarträna i konkreta uppgifter samt att pastorer och ledare i dessa församlingar ofta fungerar som mentorer.

Martin Wärnelid är samordnare, Hanna Wärlegård är studievägledare och studieledare och Åsa Molin är studieledare på Campus Örebro. Totalt undervisar ca 15 anställda lärare samt timlärare på de olika programmen och kurserna. Välkommen att läsa teologi vid Campus Örebro!

Anordnande folkhögskolor

Liljeholmens folkhögskola och Örebro folkhögskola är utbildningsanordnare som ansvarar för studiemiljön och FL-kurser.

Läsåret 2024-2025

FL-kurser i Pastors- och ledarprogrammet - anordnas av Liljeholmens folkhögskola

FL-kurser i DIOS och PROMIS - anordnas av Örebro folkhögskola

Lördagskurser - anordnas av Hyllie Park folkhögskola

Kyrka med grenar trädgrenar och bilar framför

Campus Örebro delar lokaler med Brickebergskyrkan.