Campus Örebro

Campus Örebro
Karta över Örebro där Campus ligger

Campus Örebro

Bor du i Örebro och vill läsa teologi? I Örebro kan du ta del av hela vårt kurs- och programutbud som exempelvis det fyraåriga Pastors- och ledarprogrammetteologiska program, fristående kurser eller våra profilprogram DIOS och PROMIS. Här finns ett fantastiskt teologiskt bibliotek med drygt 50.000 volymer, rymliga lokaler och närhet till undervisande personal. Örebro Universitet finns på ett stenkasts avstånd, liksom Evangeliska frikyrkans Sverigekontor. Det är lätt att ta sig hit med buss från Resecentrum.

Fem församlingar i Örebro med omnejd är engagerade som bärarförsamlingar: Pingstkyrkan Örebro, Församlingen Mötesplatsen, Filadelfiakyrkan, Pingstkyrkan Kumla och Immanuelskyrkan. Utöver dessa finns också en rad andra utbildningsförsamlingar. Dessa församlingar tar emot studenter och ger dem möjlighet att ledarträna i konkreta uppgifter samt att pastorer och ledare i dessa församlingar ofta fungerar som mentorer.

Martin Wärnelid är samordnare, Hanna Wärlegård är studievägledare och studieledare och Åsa Molin är studieledare på campus Örebro. Totalt undervisar ca 15 anställda lärare samt timlärare på de olika programmen och kurserna. Välkommen att läsa teologi vid Campus Örebro!

Kyrka med grenar trädgrenar och bilar framför

Campus Örebro delar lokaler med Brickebergskyrkan.