Tematiska distanskurser

Tematiska distanskurser

Hur fungerar egentligen församlingsledarskap? Varför ser den gemensamma sången ut som den gör? Vad är egentligen pentekostal spiritualitet? Från hösten 2024 erbjuder ALT tre tematiska distanskurser för dig som vill få chans att reflektera kring församlingens liv och praktiker. Med fokus på flexibelt lärande på den plats du befinner dig och i den takt som passar dig har du möjlighet att läsa en eller flera av följande kurser:

BV160D Sjung till Herrens ära! Teologiska och praktiska perspektiv på lovsång, 7,5 hp (Kursplan)
Här ges möjlighet att närmre studera bibliska perspektiv på den gemensamma sången. Ämnen som berörs är bland annat musik i Bibeln, Psaltaren, den moderna lovsångens teologi och historia samt gudstjänstens praktiker.
 
• KM160D Hur leder man? Teologiska och praktiska perspektiv på församlingsledarskap, 7,5 hp (Kursplan)
Här ges möjlighet att reflektera över din egen förförståelse kring ledarskap i mötet med olika sätt att tänka församlingsledarskap i teori och praktik. Ämnen som berörs är ledarskapsteorier, församlingsledarskapets roll och funktion i relation till församlingen som organisation samtmetoder för utvecklingsarbete i församlingen.
 
ST160D Tårar och triumf: Teologiska och praktiska perspektiv på pentekostal-karismatisk spiritualitet, 7,5 hp (Kursplan)
Här ges en introduktion till pentekostal-karismatisk spiritualitet. Ämnen som tas upp är teologiska perspektiv på pentekostal-karismatisk spiritualitet, teologi och världsbild, samt globala uttryck och utmaningar.

 

Kurserna, som ges på kvartsfart, är uppbyggda kring 8–12 inspelade föreläsningar som du kan se när det passar dig, samt egen inläsning av litteratur och skriftliga examinationsuppgifter. Samtliga föreläsningar är på svenska, men textas till engelska.

 

Fördjupa dig tillsammans med din församling!

Givet kursernas nära koppling och analys av församlingspraktiker vill vi ge möjlighet för fler att ta del av kursernas föreläsningar. Vill du att hela ditt lovsångsteam ska reflektera tillsammans kring musik i Bibeln? Eller tänker du att det vore bra om den församlingsledning du tillhör skulle kunna fortbilda sig tillsammans? Inser du samtidigt att alla inte kommer att ha möjlighet att läsa kursen på högskolenivå? Inga problem: när du blivit antagen hör du av dig till oss så ger vi dig tillgång till ett färdigt upplägg där du tillsammans med ditt team kan titta på en eller flera av kursens föreläsningar och sedan samtala utifrån ett tillhörande studiematerial. Det enda som krävs är att en person är registrerad på högskolekursen med avsikt att genomföra den. Missa inte denna möjlighet!

Har du frågor kring dessa kurser, hör av dig till David Davage, david.davage@altutbildning.se

 

Behörighetskrav

För att vara behörig till teologiska studier på grundnivå krävs grundläggande behörighet för högskolestudier. Därtill kan fristående kurser ha specifika behörighetskrav. Detta framgår av respektive kursplan. Om du saknar formell behörighet kan du göra särskild ansökan om prövning av reell kompetens, det vill säga andra meriter som eventuellt kan visa på förutsättningar att klara av utbildningen. Det går också att ansöka om undantag. För ansökan om prövning av reell kompetens eller att undantag görs använder du denna blankett – Ansökan om undantag från behörighetskrav.

Sista ansökningsdag: 1/9

Så här ansöker du

1. Gå till ANSÖKNINGSSIDAN (länk öppnas i en ny flik).
2. Klicka på Logga in uppe i högra hörnet och välj att skapa ett konto.
3. Klicka på Ny ansökan.
4. Välj Kurser för att söka fristående kurser och Kurspaket för att söka ett program.
5. Leta upp den kurs du vill söka – du kan skriva in kursnamnet i sökrutan.
6. Klicka på kundvagnen vid önskad kurs.
7. Gå längst upp på sidan och välj Fortsätt i rutan Mitt kursval (här har du även möjlighet att ta bort valda kurser som blivit fel).
8. Välj Fortsätt.
9. Här fyller du i dina personuppgifter. Fyll i alla fält. Ange adress där du är folkbokförd.
OBS! Se till så att du skriver rätt e-postadress eftersom bekräftelsen på att ansökan kommit in skickas till den adress du anger här.
10. Välj Spara & fortsätt.
11. Frågor angående Komvux och språkutbildning är ej relevanta för denna ansökan men behöver ändå besvaras för att komma vidare.
12. Ladda här upp dina gymnasiebetyg – ev. intyg från annan utbildning laddar du upp på Min sida. 
13. Fyll i stegen som följer – sidan är under uppbyggnad och frågorna behöver i nuläget besvaras för att kunna gå vidare med din ansökan. Detta är dock ingen info som är avgörande för din ansökan.
14. Välj Skicka ansökan.

Vi ser fram emot din ansökan!

När du fått beslut via mail om att du blivit antagen vet du att vi kan erbjuda dig en plats.