Barnteologidag: Gud och kärleken

Barnteologidag: Gud och kärleken

Kärlek är centralt i Bibeln. Gud är kärlek. I Jesus visar Gud sin kärlek. Kärlek är ett ord vi ofta och gärna använder i mötet med barn. I böner, sånger, berättelser och undervisning vill vi att barnen verkligen ska förstå och känna att Gud älskar dem. Men vad är kärlekens innehåll? Kan Guds kärlek bli något barn ”hör om” men aldrig riktigt upplever? Hur hjälper vi barn i olika åldrar att förstå och erfara Guds kärlek? Hur blir den ”begriplig” och ”på riktigt”? Och hur vet man att man verkligen är älskad av Gud när man inte får svar på sina böner?

Den 26 oktober kl 9-12 bjuder ALT, EFK, Pingst Ung och SAU i samarbete med Bilda in till en barnteologidag på temat "Gud och kärleken". Det är en dag för pastorer, anställda och ideella ledare i församling, studenter på ALT och andra som möter och reflekterar kring barn, tro och undervisning i församlingen. De två huvudtalarna för dagen är Maria Furusand, studieledare på ALT Stockholm och med lång erfarenhet som pastor bland barn och unga, och Joseph Sverker, lärare på Enskilda Högskolan Stockholm som bland annat skrivit ”Undrar om Gud” (Libris). Dessutom medverkar Ulrik Josefsson, rektor på ALT, Frida Igefjord, pastor och ordförande i Pingst Ung, med flera.

Det går att delta på ALT:s studiecenter/Campus Örebro eller digitalt. Det kostar inget att vara med på dagen men vi behöver din anmälan senast 16 oktober. Du hittar mer info och  anmäler dig på www.bilda.nu/barnteologi2023. Här väljer du också den plats du vill delta ifrån. Till dig som önskar delta digitalt skickas en länk för deltagande. Obs! Du som ALT-student behöver inte anmäla dig. Fika finns att köpa på respektive ort.

Här kan du delta:

Campus Örebro (Brickebergskyrkan, Åstadalsvägen 2)
Studiecenter Göteborg (Saronkyrkan, Brunnsgatan 3)
Studiecenter Jönköping (Pingstkyrkan, Lagermansgatan 1)
Studiecenter Malmö (Hyllie Park, Elinelundsvägen 55)
Studiecenter Stockholm (Kaggeholms folkhögskola, Rörstrandsgatan 5)
Studiecenter Umeå (Umeå folkhögskola, Östra Rådhusgatan 2C)