Lediga tjänster

Kommunikatör med IT-ansvar

ALT (Akademi för Ledarskap och Teologi) är ett lärosäte som utbildar inom teologi och ledarskap på sex orter i Sverige. ALT driver en högskola, samverkar med nio folkhögskolor och samarbetar med 100 utbildningsförsamlingar runt om i landet. Huvudmännen för ALT är Pingst – fria församlingar i samverkan, Evangeliska Frikyrkan och Svenska Alliansmissionen. ALT söker nu en driven och kreativ Kommunikatör med IT-ansvar, med placering i Örebro!

Om tjänsten

Som kommunikatör är du ansvarig för att driva kommunikationsprocesser med målet att nå ut till avnämare och blivande studenter med ALT:s utbud av utbildning och forskning. Du är ansvarig för att i samråd med verksamhetsledningen utveckla och implementera ALT:s kommunikationsstrategi och grafiska profil. Du är en driven person som kan arbeta självständigt men som också förstår din roll i helheten. Administrativ chef är din närmaste chef och ALT:s verksamhetsledning din yttersta uppdragsgivare.

Som en del i kommunikationsarbetet behöver du kunna bygga goda relationer till studenter, avnämare och organisationens medarbetare. Som organisationens enda kommunikatör behöver du ha god kompetens att arbeta i olika mediekanaler med fokus på sociala medier, men i arbetsuppgifterna ingår även att ta fram tryckmaterial, annonser, affischer, kortare filmer, mm. Du ansvarar för synlighet i samband med konferenser och andra event. Du är också ansvarig för ALT:s hemsida.

Du har ansvaret för att tillsammans med verksamhetsledningen utarbeta den långsiktiga IT-strategin inom ALT, särskilt gällande tekniska lösningar för videokonferens och digitala sändningar. ALT har sex studieorter och goda digitala lösningar är därför avgörande för utbildningen samt den interna kommunikationen. Du behöver ha god IT-kompetens samt en nyfikenhet kring tekniska möjligheter för organisationen. Samtidigt behöver du ha en god analysförmåga för att se organisationens behov som utbildningsinstitution och hur de digitala verktygen kan användas för att uppfylla lärosätets mål.  Du ansvarar för videokonferenssystemets övergripande funktionalitet på alla sex studieorter och tillhandahåller också viss övrig IT-support gällande datorer. Organisationen använder O365 så god kompetens i detta är meriterande. Du har den huvudsakliga kontakten med organisationens IT-leverantörer. Tjänsten är placerad på Campus Örebro men resor till ALT:s övriga studiecenter sker regelbundet.

Du som söker har:

  • Kandidatexamen inom media & kommunikation eller liknande
  • IT-kompetens
  • Tidigare erfarenhet av arbete inom kommunikation
  • Grundläggande förståelse för teologisk utbildning

Som ALT:s kommunikatör bör du ha god förankring i ALT:s profil, värdegrund och nätverk.

Om anställningen

Tillsvidareanställning på 80 %. Tjänstens placering är Örebro. Resor till organisationens övriga studiecenter sker regelbundet (Göteborg, Jönköping, Malmö, Stockholm, Umeå).

Tillträde 15 januari 2024 eller enligt överenskommelse.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökan

Skicka din ansökan med CV och personligt brev till charlotte.arenander@altutbildning.se senast 1 december.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.

Kontakt

Charlotte Arenander, administrativ chef ALT
charlotte.arenander@altutbildning.se, tel.nr. 070 – 315 20 03